Grįžimas į tėvynę pasirodė esantis „sunkesnis, tragiškesnis – tačiau mums pavyko, ir tai yra didelis įvykis mūsų valstybės istorijoje“, pareiškė V. Putinas Krymo aneksijos 10-ųjų metinių proga. Jis kalbėjo po popkoncerto Raudonojoje aikštėje Maskvoje. Renginį, kuriame koncertavo Kremliui ištikimi atlikėjai, transliavo valstybinė televizija.

V. Putinas, oficialiais duomenimis, pseudorinkimuose gavo 87 proc. balsų. Balsavimas vyko ir rusų pajėgų kontroliuojamose Ukrainos dalyse.

Ukrainos Krymo pusiasalį Rusija aneksavo jau 2014 m. kovą. 2022-ųjų rugsėjį Maskva paskelbė apie dar keturių Ukrainos sričių, kurias iš dalies yra okupavusi, aneksiją. Tai Doneckas ir Luhanskas rytuose bei Chersonas ir Zaporižia pietuose.

„Ranka rankon žengsime pirmyn, ir tai padarys mus stipresnius (...) Tegyvuoja Rusija“, – sakė V. Putinas koncerto lankytojams. V. Putinas čia pasirodė lydimas trijų su juo rinkimuose konkuravusių kandidatų – Nikolajaus Charitonovo, Vladislavo Davankovo ir Leonido Sluckio. Prieš tai V. Putinas pakvietė konkurentus į susitikimą Kremliuje, kuriame jie visi jį sveikino.

Maskvos teigimu, savaitgalį vykę prezidento rinkimai parodė, kad rusai po daugiau kaip dvejus metrus trunkančio puolimo Ukrainoje vieningai remia V. Putiną.