V. Putinas pareiškė, kad „bet koks šantažas yra pasmerktas žlugti“ ir kad Vakarai ir Kyjivas nori, kad Rusijos kariai žudytų vieni kitus, rašo „Sky News“.

Jis padėkojo Rusijos visuomenei už „palaikymą, patriotizmą ir solidarumą“ ir padėkojo Baltarusijos prezidentui A. Lukašenkai už taikų sprendimą.

„Beveik visą Rusijos visuomenę... suvienijo jos atsakomybė ginti savo tėvynę“, – sakė V. Putinas.

Jis taip pat padėkojo tiems „Wagner“ kovotojams, kurie „priėmė teisingą sprendimą sustoti ir grįžti, kad išvengtų kraujo praliejimo“.

V. Putinas taip pat pridūrė, kad dauguma „Wagner“ samdinių yra „patriotai“, kuriais „naudojosi“ maišto organizatoriai.

Anot jo, maištas buvo „pasmerktas žlugti“ ir kad jo organizatoriai negalėjo to nesuvokti. V. Putinas savo kalboje, kuri truko apie penkias minutes, pabrėžė, kad ginkluotas sukilimas bet kokiu atveju būtų buvęs nuslopintas.

Rusijos prezidentas taip pat apkaltino Ukrainą įsitraukimu į savaitgalį vykusius įvykius ir maištą pavadino „kerštu už nesėkmingą kontrpuolimą“.

Savo kreipimesi V. Putinas nė karto neminėjo Jevgenijaus Prigožino pavardės, neužsiminė apie jam iškeltos baudžiamosios bylos nutraukimą ar apie galimus pasikeitimus Gynybos ministerijoje ir Generaliniame štabe.

„Wagner“ samdiniams pasiūlė tris kelius

Anot V. Putino, „Wagner“ samdiniai gali prisijungti prie valstybės pajėgų, vykti į Baltarusiją arba grįžti pas šeimą.

„Šiandien turite galimybę toliau tarnauti Rusijai sudarydami sutartį su Gynybos ministerija ar kitomis teisėsaugos institucijomis arba grįžti pas savo šeimą ir draugus. Kas nori, gali važiuoti į Baltarusiją. Pasirinkimas yra jūsų, bet esu tikras, kad tai bus Rusijos karių, kurie suprato savo tragišką klaidą, pasirinkimas“, – kalbėjo Rusijos prezidentas.

Primename, kad šiandien 11 minučių garso žinutę paskelbė ir „Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas bei paaiškino, kodėl nutraukė maištą ir nenužygiavo iki Maskvos.

Daugiau apie galite paskaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)