„V. Putino lėktuvas nusileido Abu Dabyje“, – socialinėje žiniasklaidoje pranešė valstybinė naujienų agentūra "RIA Novosti", o Rusijos valstybinė televizija rodė, kaip pareigūnai sveikina V. Putiną ant nusileidimo tako.

Dėl karo Ukrainoje Vakarų izoliuotas V. Putinas ieško sąjungininkų Artimuosiuose Rytuose, vėliau jis keliaus į Saudo Arabiją.

Rusijos valstybinė televizija rodė JAE prezidentą šeichą Mohamedą bin Zayedą Al Nahyaną ir kitus pareigūnus, sveikinančius V. Putiną ant tūpimo tako.

Prieš vizitą Kremliaus paskelbtame pranešime sakoma, kad į V. Putino darbo vizito JAE darbotvarkę įtraukti prekybos ir naftos klausimai, ši šalis yra „svarbiausia Rusijos ekonominė partnerė arabų pasaulyje“. Dvišalės prekybos apyvarta 2022 m. pasiekė rekordinį lygį – 9 mlrd. JAV dolerių, pranešė Kremlius.

Tikimasi, kad vėliau trečiadienį atvykęs į Saudo Arabiją V. Putinas susitiks su sosto įpėdiniu princu Mohammedu bin Salmanu.

Tai tik trečioji Rusijos vadovo kelionė už buvusios Sovietų Sąjungos ribų nuo tada, kai jis pasiuntė kariuomenę į Ukrainą, anksčiau V. Putinas lankėsi Irane ir Kinijoje. Nuo kovo mėnesio Rusijos prezidentas yra ieškomas už karo nusikaltimus, Tarptautinis Baudžiamasis Teismas (TBT) išdavė jo arešto orderį dėl neteisėto ukrainiečių vaikų deportavimo. V. Putinas praleido rugpjūtį Pietų Afrikos Respublikoje vykusį BRICS šalių viršūnių susitikimą, rugsėjį nedalyvavo G20 viršūnių susitikime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją