Policijos ir protestuotojų susirėmimai Lando Notr Dame šalia vakarinio Nanto miesto atsinaujino šeštadienį, kai policininkai leido ašarines dujas, o įpykę protestuotojai svaidė į juos akmenis ir butelius.

Šeštadieniui planuota didelė demonstracija, į kurią ketina susirinkti tūkstančiai aktyvistai.

Susirėmimai prie 1650 hektarų sklypo prasidėjo penktadienį, kai policija sulaikė tris žmones. Vienas pareigūnas ir du televizijos žurnalistai buvo lengvai sužeisti, kai įpykę protestuotojai svaidė butelius, akmenis ir petardas į maždaug 500 policininkų.

Oro uostas į šiaurę nuo Nanto, kuris nuo 2017 metų turėtų pakeisti dabartinį šio miesto oro uostą, yra ypatingo socialisto premjero J.M.Ayrault dėmesio sulaukęs projektas - šis politikas buvo Nanto meras nuo 1989-ųjų iki šių metų.

Tačiau jam priešinasi žalieji ir kai kurie politikai, argumentuojantys, kad bus padaryta žala saugomoms teritorijoms. Karingai nusiteikę žalieji protestuotojai būsimojo oro uosto vietoje įkūrė daug stovyklų.

580 mln. eurų (2 mlrd. litų) projektas buvo patvirtintas 2008 metais, bet statybos darbai turėtų prasidėti 2014-aisiais.

Planuojama, kad naujasis Nanto oro uostas per metus aptarnaus keturis milijonus keleivių; be to projekto šalininkai sako, kad jis labai paskatins turizmą vakarų Prancūzijoje.