„Šiandien labiau nei bet kada mums reikia jūsų paramos. Ačiū už tai. Noriu, kad suprastumėte, jog mūsų „teisingumo žygis“ buvo skirtas kovai su išdavikais ir mūsų visuomenės sutelkimui. Ir manau, kad mums daug kas pavyko“, – sakoma paskelbtame garso įraše.

Jame priduriama, kad artimiausiu metu visi išvys kitas „Vagner“ pergales. Apie J. Prigožino ateities planus ir buvimo vietą įraše nepranešama.

Po maišto J. Prigožino spaudos tarnyba paskelbė tik vieną pareiškimą. Birželio 26 dieną paskelbtas 11 minučių trukmės įrašas, kuriame J. Prigožinas išdėstė savo versiją apie tai, kas nutiko.

Birželio 27 d. Baltarusijos lyderis Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad „Vagner“ grupuotės lyderis J. Prigožinas yra Baltarusijoje.

Priminename, kad J. Prigožinas apkaltino Rusijos reguliariąją kariuomenę smogus „Vagner“ samdinių užnugario stovykloms. Jis pasinaudojo šiuo incidentu kaip dingstimi surinkti savo samdinius ir traukti į Maskvą, tačiau žygis nutrūko, kaip paskelbta, po J. Prigožino pokalbio su A. Lukašenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją