Kodėl? Mat saugumo pareigūnams pavyko užtikrinti šių padegimų sumažėjimą net 12 proc. – pasitinkant 2014-uosius, tokių vandalizmo atvejų buvo 1067, praneša bbc.co.uk.

Pastaraisiais metais naujametis automobilių padegimas tapęs tam tikra protesto forma, užgimusia 2005-aisiais metais. Būtent šiais metais priemiestiniuose rajonuose ir net pačiame Paryžiuje nuvilnijo protesto bangos, pažymėtos liepsnojančiomis transporto priemonėmis.

Šiemet šios tradicijos užkardai buvo skirta daugiau dėmesio ir resursų, tad nenuostabu, kad Prancūzijos vidaus reikalų ministras išplatino džiaugsmingą pranešimą, skelbiantį apie padegimų sumažėjimą. Jo teigimu, būtent gausios pareigūnų pajėgos ir padėjo išvengti daugiau laužų. Jo skaičiavimais, Naujųjų metų naktį saugumu gatvėse rūpinosi net 90 tūkst. pareigūnų.

Įdomu tai, kad šie skaičiai būdavo oficialiai pranešami kasmet, tačiau 2010-2011 m. tuometinis šalis prezidentas Nicholas Sarkozy šios praktikos atsisakė, bijodamas, kad skaičių viešinimas ir nuolatinis kalbėjimas apie šią ydingą tradiciją gali paskatinti ją pakartoti, kopijuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)