Policija tvirtina, kad gerai žinomas Bulgarijos narkotikų baronas buvo sužeistas per susišaudymą, kilusį priešais pagrindinius teismo rūmus. Z. Ivanovą kulka pasiekė ant įspūdingų Sofijos miesto centre esančio pastato laiptų, kai policija jį vedė į teismo posėdį organizuotos narkotikų gaujos byloje.

Z. Ivanovas gimė 1968 metų spalio 15 dieną pietiniame Bulgarijos mieste Gurkove. Jo pravardė susijusi tuo faktu, kad 1991-1993 metais jis tarnavo Bulgarijos Vidaus reikalų ministerijos Kovos su terorizmu būryje, kurio nariai vadinami Beretėmis.

Anot žiniasklaidos pranešimų, Z. Ivanovas paliko Kovos su terorizmu būrį, protestuodamas prieš kitų „berečių“ suėmimą pietiniame Haskovo mieste, kai jie susirėmė su vietos sąvadautojais.

Kartu su Z. Ivanovu iš „berečių“ būrio kartu pasitraukė ir Plamenas Galevas bei Angelas Hristovas, žinomi kaip Galevi broliai. Šie taip pat gerai žinomi Bulgarijos nusikalstamo pasaulio atstovai dingo 2012 metais, kai dėl dalyvavimo organizuotoje grupuotėje buvo pripažinti kaltais ir nuteisti penkeriems metams kalėjimo.

Z. Ivanovas Bulgarijos pietuose esančiame Stara Zagora mieste baigė sporto mokyklą, jo specializacija – imtynės. Oficialiai jis turi akcijų daugiau nei 30 įmonių, teikiančių apsaugos paslaugas, užsiimančių naftos, chemijos pramonės bei farmacijos produktų prekyba. Naujienų agentūros „Focus“ duomenimis, jam taip pat priklauso lošimų namai.

Premjero Ivano Kostovo valdymo metais (1997-2001), Zlatko Beretė buvo įtariamasis prekybos moterimis, prostitucijos klanų bei vogtų mašinų kontrabandos bylose. Bulgarijos Vidaus reikalų ministerija ne kartą užsiminė, kad Z. Ivanovas susijęs su narkotikų verslu, tad jis žinomas ir kaip narkotikų baronas.

Sofijoje įsikūrusio Demokratijos studijų centro ataskaitoje teigiama, kad 2003 metais Z. Ivanovas buvo įvardytas kaip vienas iš šešių Bulgarijos narkotikų mafijos bosų.

Kai 2008 metų liepą netoli Sofijos sprogo Chelopechene karinis sandėlis, pasirodė pranešimai, kad Z. Ivanovo seseriai priklausanti firma buvo pasirašiusi sutartį su Bulgarijos kariuomene, pagal kurią turėjo iškraustyti sandėlį ir paruošti jį pardavimui.

Z. Ivanovo pavardė taip pat buvo minima nužudymų, pasikėsinimų ir prekybos žmonėmis bylose. Jis dėl įvairių kaltinimų daugybę kartų buvo suimtas, tačiau visada vėl paleidžiamas.