„Su dideliu liūdesiu pranešame, kad vienas iš sužeistųjų per šį incidentą,13-metis berniukas, mirė nuo patirtų sužalojimų“, – žurnalistams sakė Metropoliteno policijos vyriausiasis inspektorius Stuartas Bellas.

Berniukas, du policininkai ir dar du žmonės buvo subadyti kardu Rytų Londono gatvėje, užpuolikas panaudojo samurajų tipo kardą prieš pat 7 valandą ryto vietos laiku.

Policija pranešė panaudojusi apsvaiginimo ginklą „Taser“ ir sulaikiusi 36 metų vyrą, jis uždarytas į areštinę. Manoma, kad incidentas nėra susijęs su terorizmu, sakė pareigūnai.

Visos penkios aukos buvo nuvežtos į ligoninę. Inspektorius S. Bellas pridūrė, kad du policijos pareigūnai laukia operacijos, tačiau manoma, kad sužalojimai nekelia pavojaus jų ir kitų dviejų sužeistų visuomenės narių gyvybei.

Ministras pirmininkas Rishi Sunakas pavadino incidentą „šokiruojančiu“. „Tokiam smurtui mūsų gatvėse nėra vietos“, – pridūrė jis įraše socialiniame tinkle X.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose ir nuotraukose matyti geltoną džemperį vilkintis vyras su ginklu gatvėse prie namų, greitosios pagalbos, policijos ir ugniagesių automobiliai už kordonų, taip pat ir netoli miesto požeminės metro stoties. Vienas liudytojas sakė matęs, kaip du policininkai vijosi vyrą ir šaukė, kad jis padėtų ginklą.

Paprastai Anglijos, Škotijos ir Velso policija nėra ginkluota, tačiau turi „Taser“, kad sutramdytų įtariamuosius.

Londono meras Sadiqas Khanas sakė esąs „visiškai priblokštas“ dėl šio incidento ir palaikąs glaudžius ryšius su miesto policijos komisaru. Jis dėkojo policijos ir pagalbos tarnyboms, „nepabūgusioms pavojaus, kad apsaugotų kitus“.

Praėjusią savaitę premjeras R. Sunakas kritikavo merą dėl prastų nusikalstamumo su peiliais rodiklių Didžiosios Britanijos sostinėje. Oficiali statistika rodo, kad 2023 m. Londone nusikaltimų peiliais padaugėjo 20 procentų. Visoje Anglijoje ir Velse nusikaltimų peiliais padaugėjo septyniais procentais iki 49 489 nusikaltimų, daugiausia (29 proc.) jų įvykdyta didmiesčių zonose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją