Pasak Izraelio žiniasklaidos, krovininį laivą valdo bendrovė, kurios dalis priklauso britų ir izraeliečių verslininkui Ramiui Ungarui. 190 metrų ilgio „Galaxy Leader“ buvo pastatytas 2002 metais ir plaukioja su Bahamų vėliava.

Izraelio kariuomenės atstovas kalbėjo apie „globalaus masto rimtą incidentą“. Laivas su tarptautine įgula plaukė iš Turkijos į Indiją. Izraelio piliečių laive esą nebuvo. Atstovas pabrėžė, kad „tai nėra Izraelio laivas“.

Sekmadienį Irano remiami hučių sukilėliai pagrasino atakomis prieš „visus laivus“, kurie susiję su Izraeliu. Nuo šiol taikinys yra visi laivai, plaukiantys su Izraelio vėliava, priklausantys Izraelio įmonėms ar valdomi Izraelio bendrovių, pareiškė atstovas Jahja Saris.

Izraelio premjero Benyamino Netanyahu biuras dėl išpuolio tiesiogiai apkaltino Iraną. „Griežtai smerkiame Irano išpuolį prieš tarptautinį laivą“, – pareiškė atstovas. Jo duomenimis, laivo įgulą sudaro 25 nariai, tarp jų yra ukrainiečių, bulgarų, meksikiečių ir filipiniečių. „Tai dar vienas Irano terorizmo aktas“, – pažymėjo atstovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją