„Neturime liautis gyventi... tai buvo proga pasakyti, kad esame gyvi“, – naujienų agentūrai AFP sakė šalies vakaruose esančio Landerno meras Patrickas Leclercas.

Renginys įvyko diena prieš tai, kai Prancūzija uždraudė visus daugiau nei 1 000 žmonių susibūrimus, siekdama užkirsti kelią virusui, kuriuo šalyje užsikrėtė 1 412 žmonių ir nuo kurio mirė 25 asmenys.

„Smurfų“ susibūrimas sulaukė nemažai kritikos, ypač iš Italijos, labiausiai viruso paveiktos Europos šalies, žiniasklaidos. Pavyzdžiui, laikraštis „La Repubblica“ pavadino renginį „potencialiai labai pavojinga virusine bomba“, o laikraštis „Il Secolo XIX“ pavadino renginį „neatsakingu žingsniu“, kuris galėtų reikšmingai padidinti pavojų užsikrėsti.

Bretanėje esantį miestelį šeštadienį užplūdo belgų animacinio filmo apie mėlynus į žmones panašius padarėlius, gyvenančius grybų formos namuose, gerbėjai; jie siekė viršyti pasaulio „smurfų“ susibūrimo rekordą.

P. Leclercas tvirtino, kad dalyviai, mėlynai nusidažę rankas bei veidus ir užsidėję baltas smailias kepures, nepažeidė jokių draudimų ir kad tai buvo būtinas priešnuodis „tvyrančiam niūrumui“.

„Ruošėmės ištisą mėnesį“, – per šeštadienį vykusį renginį AFP pareiškė Isabelle prisistačiusi „smurfė“.

„Gavome savo kostiumus iš apylinkių parduotuvių, ir tuomet pagalvojame, kad mums būtų naudinga bus šiek tiek pasilinksminti“, – pridūrė ji.