Komikas buvo suimtas sausio 14 dieną, kai socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė komentarą: „Kalbant apie mane, šį vakarą jaučiuosi kaip „Charlie Coulibaly“. Tokiu būdu jis perfrazavo populiarų šūkį „Je Suis Charlie“ („Aš esu „Charlie“), išreiškiantį solidarumą prieš savaitę nužudytiems satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ žurnalistams, užsimindamas apie Amedy Coulibaly, per kitą išpuolį nužudžiusį keturis žydus vienoje košerinio maisto parduotuvėje.

Jo byla buvo viena iš kelių dešimčių, kurios buvo pradėtos dėl „terorizmo toleravimo“ arba grasinimų įvykdyti teroristinius aktus“ po sausio 7-9 dienų, kai islamistai nužudė 17 žmonių, tarp kurių buvo ir „Charlie Hebdo“ darbuotojų.

Prokurorė Annabelle Philippe reikalavo teisiamajam skirti 30 tūkst. eurų baudą, kurios nesumokėjęs jis turėtų atlikti laisvės atėmimo bausmę kalėjime. Teisme ji sakė, kad Dieudonne pristatė „Amedy Culibadly veiksmus jam palankioje šviesoje“.

Tačiau kaltinamasis atsakė, kad „be jokių suvaržymų ir dviprasmybių pasmerkė tuos išpuolius“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)