J. Guerriau apkaltintas įbėręs narkotiko į šampano taurę, kurią davė 48 metų Sandrine Josso, kurios advokatas teigia, kad ji dabar yra „ištikta šoko“.

Senatoriui ir bankininkui penktadienį buvo pareikšti oficialūs kaltinimai ir šiuo metu jis sulaikytas, o paviešinta byla sukrėtė Prancūzijos visuomenę.

Partija „Horizons“ („Horizontai“), vadovaujama buvusio ministro pirmininko Edouardo Philippe'o, šeštadienį sustabdė J. Guerriau narystę, tai buvo pirmasis žingsnis siekiant jį pašalinti.

„Horizons“ pareiškė, kad „niekada netoleruos nė menkiausio seksualinio ir seksistinio smurto“.

S.Josso, centristinės MoDem partijos narė, blogai pasijuto po to, kai antradienio vakarą išgėrė taurę šampano J. Guerriau namuose Paryžiuje, pranešė kaltintojai.

Jiedu buvo pažįstami maždaug 10 metų, tačiau intymių santykių nepalaiko, pridūrė jie.

Ji matė, kaip senatorius „paėmė mažą plastikinį maišelį, kuriame buvo kažkas balto, iš savo virtuvės stalčiaus“, naujienų agentūrai AFP pasakojo jos advokatė Julia Minkowski.

Policija atliko kratą J. Guerriau biure bei namuose ir prokurorai patvirtino, kad buvo rasta ekstazio. Tyrimai atskleidė, kad S.Josso organizme buvo ekstazio, sakė tyrėjai, todėl ji pateikė baudžiamąjį skundą.

J. Guerriau, senatorius nuo 2011 m., penktadienį per pirmąją oficialią apklausą neigė bet kokius ketinimus imtis seksualinės prievartos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją