Žuvusieji, kurie buvo vyresni nei 20 metų, leidosi į žygį prie salos pietryčiuose esančio ugnikalnio, bet vėliau buvo rasti negyvi pagrindinėje ugnikalnio kalderoje – dauboje, susidariusioje išsiveržus magmai, rašoma pranešime.

Jų mirties priežastis kol kas nenustatyta.

Nepaisant dėl koronaviruso pandemijos įvestų suvaržymų, vaizdai prie ugnikalnio, kurio išsiveržimas prasidėjo balandžio 10 dieną, traukia daug žmonių.

Abu jaunuoliai trečiadienį turėjo susitikti su savo šeimomis automobilių stovėjimo aikštelėje šalia ugnikalnio, bet taip ir nepasirodė susitikimo vietoje, todėl jų artimieji kreipėsi į policiją.

Šiame ugnikalnyje gana dažnai įvyksta nelaimingų atsitikimų, per kuriuos nukenčia žygeiviai, tačiau jie retai baigiasi mirtimi.

Vienas iš tragiškų incidentų įvyko 2003 metais, kai jaunas vyras sudegė, įkritęs į plyšį šalia lavos srauto. Tas žmogus norėjo nufotografuoti išsiveržimą.

Reunjono negyvenamoje pietinėje dalyje esantis Piton de la Furnezas per pastarąjį dešimtmetį išsiveržė 20 kartų. Per ugnikalnio intensyvius pabudimus neretai veržiasi įspūdingi lavos srautai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją