Bordo mero A. Juppe, vieno populiariausių šalies politikų, kuris 2016 metais nesėkmingai bandė tapti Respublikonų partijos kandidatu į prezidentus, pasitraukimas nebuvo netikėtas.

73 metų politikos veteranas ne kartą reiškė paramą centristų prezidentui Emmanueliui Macronui, kuris 2017 metais su nauja centro partija rinkimuose sutriuškino ir respublikonus, ir buvusius valdančiuosius socialistus.

Patvirtindamas, kad A. Juppe 2018 metais nemokėjo partijos nario mokesčio ir nebėra jos narys, respublikonų atstovas Gilles'is Platret radijui „France Info“ sakė: „Tai faktas.“

„Neapgaudinėkime savęs. Alainas Juppe realiai jau kuris laikas nebuvo Respublikonų (partijos) narys“, – sakė atstovas.

G. Platret išreiškė nusivylimą dėl vieno iš partijos įkūrėjų pasitraukimo. Dešinieji neteko „didžios figūros, kuri labai pasitarnavo Prancūzijai“, sakė jis.

Nuosaikių pažiūrų A. Juppe, kuris premjero poste dirbo valdant prezidentui Jacques'ui Chiracui, konfliktavo su griežtos dešiniojo sparno pozicijos šalininku Laurent'u Wauquiez, 2017-ųjų gruodį perėmusiu 2002-aisiais įkurtos partijos lyderio postą.

A. Juppe nėra pirmas iš Respublikonų partijos pasitraukęs ar į E. Macrono partiją „Respublika, pirmyn!“ (Le Republique En Marche, LREM) perbėgęs narys.

Tarp tų, kuriuos perviliojo E. Macronas, yra premjeras Edouard'as Philippe'as ir finansų ministras Bruno Le Maire'as. Prezidentas taip pat sėkmingai perviliojo į savo partiją kai kuriuos buvusius socialistus.

Pasak G. Platret, respublikonai „toliau eis į priekį be Alaino Juppe ir su visais tais, kurie nori toliau kovoti, ypač – su vyriausybe.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)