Jeanas Jacquesas Augier, kuris tvarkė F. Hollande'o rinkimų kampanijos lėšas, dienraščiui "Le Monde" sakė, kad jo investicijose lengvatinio apmokestinimo zonoje nėra "nieko nelegalaus".

"Le Monde" pranešė, kad J. J. Augier 2005 metais tapo Kaimanų salų bendrovės "International Bookstores Ltd" akcininku. J. J. Augier tvirtina, kad sandoris buvo sudarytas dėl didelės investicijos Kinijoje, ir teigia, kad neturi "asmeninės banko sąskaitos Kaimanų salose nei jokios tiesioginės asmeninės investicijos šioje teritorijoje".

Sakydamas kalbą per dviejų dienų vizitą Maroke ketvirtadienį, F. Holande'as tvirtino nieko nežinojęs apie J. J. Augier "asmeninę veiklą". Pasak prezidento, mokesčių inspekcija turės tai ištirti. Trečiadienį kreipdamasis į tautą F. Holande'as žadėjo, kad ateityje visi parlamento nariai turės deklaruoti visas savo asmenines pajamas, bet žiniasklaida jau abejoja, ar to pakaks. Didėja spaudimas visiškai perskirstyti vyriausybės lėšas praėjus vos 10-iai F. Hollande'o kadencijos mėnesių.

Skandalas prasidėjo dar anksčiau, kai buvęs biudžeto ministras Jerome'as Cahuzacas buvo apkaltintas sukčiavimu ir mokesčių vengimu. Šią savaitę jis prisipažino, kad Šveicarijos banko sąskaitoje slėpė apie 600 tūkst. eurų.

Žiniasklaida teigia, kad tai didžiausia F. Hollande'o krizė po rinkimų. Šiemet jo reitingai smuko.