Kalbėdamas spaudos konferencijoje su viešinčiu Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, F.Hollande'as pridūrė, kad prieš Sirijos režimą "turi būti imtasi sankcijų".

Jis taip pat sakė pripažįstantis "destabilizacijos grėsmes, pilietinio karo grėsmes".

"Basharo al Assado režimas elgėsi nepriimtinai ir netoleruotinai. Jis įvykdė veiksmų, kuriais diskvalifikavo save" nuo šalies valdymo, pažymėjo F.Hollande'as.

Prancūzijos vadovas pareiškė, kad B.al Assado pasitraukimas yra "išankstinė sąlyga politiniams pereinamajam procesui" Sirijoje.

Rusijos prezidentas V.Putinas abejoja sankcijų Sirijai veiksmingumu

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį pareiškė abejojantis sankcijų prieš Sirijos prezidento Bashari al Assado režimą veiksmingumu.

"Sankcijos vargu ar kada nors būna veiksmingos", - V.Putinas sakė po susitikimo su Prancūzijos vadovu Francois Hollande'u.

Nors F.Hollande'as tvirtino, kad B.al Assado pasitraukimas iš valdžios yra būtinas žingsnis, siekiant išspręsti Sirijos krizę, Rusijos lyderis pareiškė, jog tai nėra būtina.

"Kodėl galvojame, jog jeigu išstumsime iš valdžios dabartinę vadovybę, rytoj ten prasidės visuotinė gerovė?" - klausė jis.

Pastebimai susijaudinęs V.Putinas pabrėžė, kad svarbu neleisti pasikartoti Sirijoje dar vienai regioninei krizei.

"Kas vyksta Libijoje? Kas dedasi Irake? Ar ten tapo saugiau? - sakė jis. - Mes siūlome veikti tiksliai, subalansuotai bent jau Sirijoje."

Rusijos vadovas pridūrė, kad Maskva susirūpinusi dėl "galimybės, kad padėtis (Sirijoje) taps radikali ir nevaldoma".

"Svarbiausias dalykas, kurio mums reikia - išvengti padėties vystymosi pagal blogiausią scenarijų ir neleisti prasidėti pilietiniam karui Sirijoje", - sakė V.Putinas.

Arabų Lyga ragina JT imtis veiksmų dėl kraujo liejimo Sirijoje

Arabų Lygos generalinis sekretorius Nabilas al Arabi šeštadienį nurodė paraginęs Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybą imtis ryžtingų veiksmų, siekiant apsaugoti civilius gyventojus Sirijoje.

"Pasiunčiau laišką JT Saugumo Tarybai, prašydamas imtis visų būtinų priemonių Sirijos žmonėms apsaugoti", - N.al Arabi sakė naujienų agentūrai AFP prieš prasidedant Sirijos krizę svarstančio ministrų komiteto susitikimui.

Paklaustas, ar ragino imtis karinių veiksmų prieš Sirijos prezidento Basharo al Assado režimą, N.al Arabi atsakė: "Aš neminėjau karinės intervencijos."

Duodamas interviu, kurį penktadienį paskelbė Saudo Arabijos laikraštis "Asharq al Awsat", Arabų Lygos vadovas sakė nemanantis, kad tarptautinė bendruomenė bent kiek priartėjo prie sprendimo panaudoti karinę jėgą Sirijoje.

"Šiuo metu nėra jokio ketinimo įsikišti karinėmis priemonėmis", - pažymėjo jis.

Libane per Sirijos režimo priešininkų ir šalininkų susirėmimus žuvo 1 žmogus

Šiauriniame Libano Tripolio mieste šeštadienį per Sirijos režimo priešininkų ir šalininkų susirėmimus vienas žmogus žuvo, o dar penki buvo sužeisti, pranešė saugumo ir medikų šaltiniai.

Prisistatyti nenorėjęs saugumo pareigūnas sakė, kad sporadiški susišaudymai kilo vidurnaktį ir tęsėsi visą naktį ir kad kai kurie uostamiesčio gyventojai buvo priversti bėgti iš savo namų.

Žmogus, žuvęs Bab al Tebano rajone, priklausė šiame rajone gyvenančiai sunitų bendruomenei, kuri remia opoziciją, siekiančią nuversti prezidentą Basharą al Assadą.

Kiti penki buvo sužeisti Džabal Mohsene, kuriame daugiausia gyvena prodamaskiškai nusiteikę alavitai.