Anot M. Vallso, šaliai tęsiant pastangas kovoje su džihadistais kovotojais, dėl radikalizavimo stebimi 15 tūkst. žmonių. Anksčiau šalies institucijos teigė, kad 10 tūkst. žmonių identifikuoti kaip itin pavojingi.

Šeštadienį Paryžiuje savo namuose sulaikytas 15-etis, įtariant, kad šis planavo savaitgalį įvykdyti ataką. Tyrėjai teigia, kad paauglį stebėjo nuo balandžio mėnesio, ir pridūrė, kad vaikinas palaikė ryšius su prancūzu „Islamo valstybės“ (IS) nariu Rachidu Kassimu.

Prancūzijoje nepaprasta padėtis buvo paskelbta nuo IS išpuolių Paryžiuje lapkričio mėnesį. Jo metu nužudyta 130 žmonių, o išpuolį šalies prezidentas Francois Hollande'as pavadino „karo veiksmu“.

Šiandien išlieka maksimali grėsmė, o mes esame taikinys. Kiekvieną dieną žvalgybos tarnybos, policija užkerta kelią atakoms, išardo tinklus, seka teroristus. Prancūzijoje stebimi 15 tūkst. žmonių, kurie atsidūrę radikalizacijos procese, – sakė ministras pirmininkas.

„Bus naujų atakų ir nekaltų aukų“, – pridūrė jis.

Rinkiminės kampanijos metu prieš kitais metais Prancūzijoje vyksiančius prezidento rinkimus saugumas išlieka svarbiausiu klausimu. Tačiau premjeras mano, kad buvusio šalies prezidento NNicolas Sarkozy pasiūlymas steigti teroristams specialiuosius teismus ir sulaikymo centrus nėra sprendimo būdas.