„Muito obrigada!“ (labai ačiū), pareiškė Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono žmona portugališkai, lankydamasi Azenkure Šiaurės Prancūzijoje. Ji teigė esanti labai sujaudinta palaikymo, kurio sulaukė iš daugybės brazilų. Vieši Brigitte Macron pasisakymai, ypač ginčytinomis temomis, yra reti.

Sekmadienį vienas iš J. Bolsonaro „Facebook“ sekėjų jo oficialiame puslapyje paliko komentarus apie Prancūzijos pirmosios ponios išvaizdą. Šis žmogus taip pat pasidalijo fotokoliažu, kuriame vaizduojami Brazilijos ir Prancūzijos lyderiai su savo žmonomis. „Dabar suprantama, kodėl Macronas persekioja Bolsonaro“, - skelbė užrašas šalia paveikslėlio. „Prezidente, Macronas jums tiesiog pavydi“, - pridūrė internautas.

E. Macronas apgailestavo dėl Brazilijos lyderio J. Bolsonaro feisbuko paskyroje pasirodžiusių įrašų, įžeidžiančių Prancūzijos pirmąją ponią, ir pavadino juos „labai nemandagiais“. „Tikiuosi, kad Brazilijos žmonės netrukus turės jų vertą prezidentą“, - pareiškė jis. J. Bolsonaras tada pareikalavo atsiprašymo.
Brazilijos vyriausybės atstovas Otavio Rego Barrisas trečiadienį sakė, jog prieštaringai vertinamas feisbuko komentaras ištrintas, kad būtų išvengta „netinkamų interpretacijų“.