Korsikos prefektūra pranešė, kad pakrantės miestelio Sagonės stovyklavietėje nuvirtus medžiui žuvo 13 metų mergaitė. Į pietus nuo Sagonės esančiame Kodžos mieste ant automobilio užkritus paplūdimio restorano stogui, žuvo 72 metų moteris.

Trečiasis žuvusysis – 46 metų vyras, žuvęs Kalvio miestelio stovyklavietėje. Prefektūra pridūrė, kad vienas iš 12 sužeistųjų paguldytas į ligoninę kritinės būklės.

Kai kuriose vietovėse užfiksuoti vėjo gūsiai, kurių greitis viršijo 220 km per val., pranešė Prancūzijos nacionalinė meteorologijos agentūra „Meteo France“. Prancūzijos elektros energijos bendrovės EDF duomenimis, dėl audrų be elektros saloje liko apie 45 000 namų ūkių.

Vakarinėje Korsikos pakrantėje vyko apie 60 gelbėjimo operacijų, kurių metu buvo padedama keliems ant seklumos užplaukusiems ir sudužusiems laivams, tviteryje pranešė už Viduržemio jūrą atsakinga institucija.

Po sausros, karščio bangų ir miškų gaisrų vasaros pastarosiomis dienomis Prancūziją ir kaimynines šalis užklupo smarkios audros.

Pietų Prancūzijoje trečiadienį audros sukėlė potvynį Marselio senajame uoste, taip pat nukentėjo pagrindinio miesto teismo pastatas, teko uždaryti netoliese esančius paplūdimius. Antradienį Eiffelio bokšto viršūnėje buvo užfiksuotas daugiau kaip 100 km per val. vėjo greitis.