Pirmasis bepilotis aparatas buvo pastebėtas netoli JAV ambasados. Per atstumą valdomi orlaiviai anksti antradienį taip pat skraidė virš Eifelio bokšto, Santarvės aikštės ir Karo muziejaus, nurodė šaltinis.

„Galbūt tai koordinuota akcija, bet kol kas to nežinome“, – pridūrė šaltinis, prašęs neviešinti jo vardo.

„Padarėme viską, mėgindami sulaikyti operatorius, bet jie nebuvo rasti“, – sakė kitas šiam tyrimui artimas šaltinis.

Prancūzijoje per pastaruosius kelis mėnesius įvyko jau ne vienas mįslingas su bepiločiais orlaiviais susijęs incidentas. Sausio 20-ąją vienas toks aparatas trumpai skraidė virš prezidentūros komplekso Paryžiuje, o apie 20 aparatų buvo anksčiau pastebėti praskrendantys virš atominių elektrinių.

Tačiau iki antradienio „dar niekuomet nebuvo pasirodę tiek daug dronų per vieną naktį“, sakė saugumo šaltinis.

Prancūzijos įstatymai draudžia skraidyti mažiems civiliniams bepiločiams orlaiviams kai kuriose teritorijose – pavyzdžiui, prie branduolinių objektų, kuriuos supa 2,5 km pločio neskraidymo zona iki 1 km aukštyje.

Nors šalies saugumo pajėgose paskelbta aukšto lygio parengtis dėl islamistų išpuolių grėsmės, policija iki šiol nesugebėdavo nustatyti už tuos skrydžius atsakingų asmenų. Pasak ekspertų, nedideli bepiločiai aparatai neskeltų jokios grėsmės branduoliniams objektams, jeigu įsirėžtų į jų sustiprintus pastatus.