Aukšto rango sveikatos apsaugos pareigūnas Jerome'as Salomonas nurodė, kad šalies ligoninėse yra 365 pacientais mažiau nei ankstesnę dieną, o slaugos namuose – 215 pacientų mažiau.

Be to, koronavirusu užsikrėtusių pacientų, kuriems reikalingos intensyviosios terapijos priemonės, skaičius mažėjo jau dvi savaites iš eilės.

Prancūzijoje šiuo metu intensyviosios terapijos skyriuose gydomi 5 218 pacientai, kuriems nustatyta koronavirusinė infekcija COVID-19. Šalyje jų daugiausiai buvo balandžio 8-ąją (7 148).

Pasak J. Salomono, nepaisant gerėjančios statistikos viruso plitimo sparta Prancūzijoje „išlieka aukšto lygio, tad turime [toliau] laikytis karantino“.

Prancūzijoje karantino priemonės buvo įvestos kovo 17 dieną, siekiant sulėtinti epidemijos plitimą. Prezidentas Emmanuelis Macronas praeitą savaitę sakė, kad suvaržymai gali būti pradėti švelninti nuo gegužės 11-osios.

Kelias pastarąsias dienas Prancūzijoje buvo spėliojama, kokiu būdų galėtų šis procesas, nes vyriausybė jokių konkrečių planų kol kas nepaskelbė.

Pasak E. Macrono, palaipsniui galėtų atsidaryti mokyklos, bet kavinės, kino teatrai ir kultūros objektai toliau liktų uždaryti.

Prezidentas penktadienį planuoja surengti vaizdo konferenciją su turizmo ir restoranų verslo atstovais.Spėliojama, kad barams ir restoranams gali būti leista atsidaryti nuo birželio 15-osios.

Tačiau vyriausybės atstovė Sibeth Ndiaye sakė negalinti to patvirtinti ir pridūrė, kad reikės daugiau laiko „išnagrinėti įvairiems veiklos atnaujinimo scenarijams“.