Naujausios žūtys kelių pastarųjų dienų aukų skaičių padidino iki trijų. Antradienį Prancūzijos šiaurėje vienas vyras buvo rastas prigėręs savo automobilyje.

Trečiadienį viena vyresnė kaip 90 metų moteris mirė Monmorijono mieste vidurio vakarų regione, tikriausiai ištikta širdies smūgio, kai stengėsi išsemti vandenį iš savo užlieto namo.

Kitos į 9-ą dešimtį įžengusios moters kūnas buvo rastas upėje pietiniame Lo ir Garonos regione, kur ankstesnę naktį smarkiai lijo, nurodė policija.

Prancūzijos orų tarnyba „Meteo France“ trečiadienį pranešė, kad didžiojoje šalies teritorijoje išlieka didelis audrų pavojus.

Per pastarąsias 12 dienų gelbėjimo tarnybos visoje šalyje sulaukė apie 7,9 tūkst. iškvietimų, nurodė Vidaus reikalų ministerija.

Gegužę viena šešiametė kilus smarkiai audrai iškrito iš medžio ir užsimušė.

Kai kuriose vietovėse audros su perkūnija atnešė rekordinius kiekius kritulių.

„Meteo France“ antradienį apskaičiavo, kad gegužę visoje šalyje įvyko 182 tūkst. žaibo smūgių. Šis skaičius yra beveik dvigubai didesnis negu ankstesnis gegužės rekordas, užfiksuotas 2009 metais.

Morlė miestelyje šiaurės vakariniame Bretanės regione tebevertina žalą, sukeltą sekmadienio vakarą įvykusio potvynio, kai per pusvalandį prilijo mėnesio norma.

Pastarosiomis savaitėmis smarkios liūtys, perkūnijos ir kruša smogė kai kuriems vyndarystės rajonams Bordo, Konjako ir Šampanės regionuose. Kai kur pasėliams padaryta didelės žalos.

Nepalankūs orai taip pat sutrikdė Roland'o Garroso teniso turnyrą Paryžiuje ir apsunkino rungtynes šalies pietryčiuose vykstančių dviračių lenktynių „Criterium du Dauphine“ dalyviams.