Anot jų, išrinkus ją prezidente, šalyje išnyktų pragrindinės žmogaus laisvės, remdamasis naujienų agentūrų AP ir AFP pranešimais skelbia televizijos kanalas „France24“.

Likus vos savaitei iki pirmojo Prancūzijos prezidento rinkimų turo, sekmadienį demonstrantai žygiavo iš daugiataučio šiaurinio Paryžiaus priemiesčio Oberviljės iki rajono, kuriame pirmadienį sambūrį rengia pati M. Le Pen.

Žygiuojančių protestuotojų minios pradžioje iškeltoje vėliavoje puikavosi užrašas „Paryžiaus priemiesčiai yra prieš Nacionalinį Frontą“. Protestuotojai nešė plakatus, smerkiančius ksenofobiją ir rasizmą, su kuriais siejama M. Le Pen ir jos tėvo įkurta partija.

Tačiau Prancūziją iš Europos Sąjungos (ES) išvesti norinti M. Le Pen pirmauja priešrinkiminėse apklausose. Manoma, kad ji puikiai pasirodys pirmajame prezidento rinkimų ture ir pateks į antrąjį, gegužės 7-ąją vyksiantį turą.

Politikė teigė norinti atkurti Prancūzijos tapatybę, kuriai, anot jos, grėsmę kelia masinė imigracija iš buvusių Prancūzijos kolonijų Šiaurės Afrikoje.