Moteris, įvardyta kaip Marina, policijos apkaltinta seksualiniu ekshibicionizmu. Ji sako iki pusės nuoga ėjusi Oriljako mieste Kantalo regione tiesiog todėl, kad per vasaros kaitros bangą buvo karšta ir kad vyrai turi teisę daryti tą patį.

Tūkstantis žmonių, tarp jų daug moterų apnuogintomis krūtimis, šeštadienį žygiavo per miestą, reikšdami solidarumą moteriai. Tiek vyrai, tiek moterys ėjo apnuogintomis krūtinėmis, ant odos markeriais užsirašę: „Koks skirtumas?“.

Incidentas įvyko trečiadienį, kai miestelis buvo sausakimšas lankytojų per kasmetinį Oriljako gatvės teatro festivalį, kiekvieną vasarą sutraukiantį tūkstančius žmonių. Ketvirtadienį Marina paaiškino vietos spaudai savo pasirinkimą, ji sakė, kad jai buvo „labai karšta“ ir ji norėjusi padaryti tą patį, ką tą dieną padarė „pusė vyrų“, buvusių be marškinėlių. Policijos pareigūnai ją sustabdė, bet ji atsisakė įvykdyti jų prašymą uždengti viršutinę kūno dalį.

Šeštadienio demonstracija prasidėjo taikiai, bet vėliau kai kurie protestuotojai degino Prancūzijos vėliavas priešais miesto teismą, įsiveržė į vidų ir sukėlė gaisrą, pranešė pareigūnai. Ramybė sugrįžo, kai gatvės teatro festivalį organizuojančios asociacijos „Eclat“ meno vadovas Fredericas Remy ir miesto meras socialistas Pierre'as Mathonier kreipėsi į minias.

P. Mathonier sakė remiantis moters reikalą, tačiau pareiškė pasipiktinimą dėl kai kurių protestuotojų padarytos žalos. „Vyrų ir moterų lygybė yra principas, kuris turėtų leisti vienodai traktuoti vyrų ir moterų krūtis“, – pirmadienį BFM televizijai sakė P. Mathonier. Tačiau jis pridūrė, kad „nusiaubti teismą yra neleistina, tai gadina Respublikos ir festivalio įvaizdį“.

Prancūzijoje deginimasis iki pusės nuogiems paplūdimiuose teisiškai nelaikomas seksualiniu ekshibicionizmu, nors pastaraisiais metais tai vis mažiau populiaru. Polemika pratrūko 2020 m. vasarą, kai grupė moterų sulaukė skundo dėl paplūdimyje apnuogintų krūtų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)