Apie 15.40 val. Lietuvos laiku policija pranešė, kad įkaitų drama pašte viename Paryžiaus priemiesčių baigėsi be kraujo praliejimo. Policijos šaltinių teigimu, pagrobėjas pasidavė. Įkaitai nenukentėjo, pranešė stotis BFMTV.

„Nebuvo jokio šturmo; jis pats pasidavė“, – sakė pareigūnas pridūręs, kad įkaitai buvo „sukrėsti bet nesužeisti“.

Paėmė įkaitus

Remiantis policijos suteikta informacija, ginkluotas vyras paėmė tris įkaitus, tačiau tvirtinta, kad incidentas neturi nieko bendro su terorizmu. Vėliau patikslinta, kad įkaitai tikriausiai du.

Pranešta, kad minėtasis vyras policijai žinomas. Esą pareigūnams jis paskambino pats.

Įkaitai paimti per netikėta linkme pasisukusį apiplėšimą, skelbia pareigūnai.

Policijos pareigūnai uždarė teritoriją apie pašto skyrių, ore ratus suko pareigūnų sraigtasparnis.

Incidentas vyko „Aragon“ pašto skyriuje, esančiame generolo de Gaulle gatvėje Kolombe, į šiaurus vakarus nuo Paryžiaus.

Vyras, policijos pareigūnams žinomas dėl seniau padarytų nusikaltimų, pats paskambino policijai ir pareiškė „esąs gerai ginkluotas – turi granatų ir Kalašnikovo automatą“, skelbia AFP.

Dienraščiai „Le Figaro“ ir „Le Monde“ skelbia, kad įkaitų paėmęs vyras ginkluotas kariniu ginklu.

„Jis paskambino trumpuoju numeriu 17, kalbėjo labai padrikai“, – teigia šaltinis ir pažymi, kad šūvių nebuvo girdėti.

Liudininkų teigimu, į pašto skyrių jis užėjo 12.30 val. vietos laiku. Daliai tuo metu pašte buvusių žmonių pavyko pabėgti.

Teritorija aplink pašto skyrių uždaryta, budėjo gausios policijos pareigūnų pajėgos.

„France Info“ skelbia, kad įkaitus paėmęs vyras yra „psichiškai nestabilus, o tokių veiksmų ėmėsi dėl nelaimingos meilės“.

Uždaryta stotis

Kiek anksčiau penktadienį Paryžiaus policija pranešė, kad sostinės Rytų traukinių stotis (Gare de l'Est) buvo uždaryta ir evakuota, iškilus sprogdinimo pavojui.

Šis incidentas įvyko tuo metu, kai Prancūzijos saugumo tarnybos stengiasi užkirsti kelią naujiems smurto protrūkiams po praeitą savaitę islamistų įvykdytų kruvinų atakų, kurios buvo didžiausios per pastaruosius kelis dešimtmečius.

Vienas policijos pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo, sakė, kad Rytų stotis buvo uždaryta „dėl visa pikta“, tačiau negalėjo pateikti daugiau detalių.

Rytų stotis yra viena iš kelių didelių traukinių stočių Paryžiuje, iš kurios kursuoja priemiestiniai traukiniai ir reisai į rytinius šalis miestus.

Tuo tarpu Paryžiaus prokuratūra nurodė, kad 10 žmonių buvo apklausti, kai buvo sulaikyti per antiteroristinius reidus sostinėje ir jos apylinkėse.

Šių reidų taikiniais tapo asmenys, įtariami ryšiais su užpuoliku, kuris praeitą penktadienį nužudė keturis žmones per išpuolį vienoje košerinio maisto parduotuvėje ir teigė esantis susijęs su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“.