Incidentas įvyko pirmadienio popietę, kai du atostogaujantys australai ir trys jų gidai plaukiojo prie koralų rifų šalia Uvėjos salos. Prie jų laivu priplaukę užpuolikai paleido kelis šūvius, nurodė prokuroras Alexis Bourozas.

„Prie jų priplaukė laivas iš Uvėjos, kuriame buvo septyni ar aštuoni žmonės, kai kurie ginkluoti šautuvais ir mačetėmis“, – sakė pareigūnas.

Užpuolikai paleido šūvių į orą, taip pat į turistų jachtos langą ir fenderį. Tuomet penki ar šeši jų sulipo į jachtą.

Turistai per šį incidentą buvo „lengvai sužeisti“, bet jachtos kapitonas buvo patiestas ant denio smūgiu į veidą, pridūrė A. Bourozas.

Laivas buvo apiplėštas; užpuolikai taip pat sugadino vieną jo variklių ir elektroninę įrangą.

Naujoji Kaledonija, kurioje yra didžiausia pasaulyje uždara lagūna ir plyti daug įspūdingų koralinių rifų, pritraukia daug turistų.

Teritorijos turizmo departamentas pasmerkė šį smurto išpuolių ir pabrėžė, kad jis buvo nukreiptas prieš neintensyvų, bet daug pajamų atnešantį turizmą, kurį Naujojoje Kaledonijoje norima skatinti.

„Šie turistai gyveno prabangioje jachtoje – tai tendencija, turinti didelį augimo potencialą... atitinkanti vietos gyventojų, norinčių plėtoti atsakingą turizmą, pageidavimus“, – sakoma departamento pranešime.

Naujosios Kaledonijos pietinės provincijos asamblėjos pirmininkė Sonia Backes sakė, kad ši ataka „labai žalinga“ turizmui.

Išpuolio „pagrindinis sumanytojas“ jau nustatytas; pradėtas tyrimas, nurodė A. Bourozas.

Australijos užsienio reikalų departamento atstovas sakė, kad institucijai „žinoma apie žiniasklaidos pranešimus, kad kažkiek australų dalyvavo incidente Naujojoje Kaledonijoje“.

„Esame pasiruošę suteikti konsulinę pagalbą“, – pridūrė atstovas.