Gruodžio 2 dieną įstatymų leidėjai surengs simbolinį parlamento balsavimą dėl klausimo, ar Prancūzijos vyriausybė turėtų pripažinti Palestiną kaip valstybę.

„Jeigu šios naujausios pastangos dėl bendro nutarimo žlugs, tuomet Prancūzija be atidėliojimų privalės pripažinti Palestinos valstybę. Esame pasiruošę“, – parlamente kalbėjo Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurentas Fabiusas.

L. Fabiusas sakė, kad Prancūzija su partneriais siekia, jog JT Saugumo Taryba patvirtintų rezoliuciją, padėsiančią atnaujinti bei užbaigti derybas per dvejų metų laikotarpį.

„Mūsų tikslas – sukurti konflikto sprendimo kriterijus, kuriuos priimtų tarptautinė bendruomenė, ir nustatyti ateities derybų pagrindą. Turime apibrėžti tam tikrą laiko tarpą, nes kaip kitaip įtikinti kitus, kad tai ne dar vienas nesibaigiantis procesas?“, – dėstė ministras L. Fabiusas.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras teigė, kad kartu su JT rezoliucija, bus surengta regiono veikėjų, Europos Sąjungos (ES), Arabų Lygos ir galingiausių šalių atstovų konferencija.

„Reuters“ rašo, kad Prancūzija nelaiko Palestinos valstybe, bet remia Palestinos narystę UNESCO ir šalies stebėtojos statusą JT.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)