Pakrančių apsaugos tarnybos teigimu, migrantai susidūrė su problemomis jūroje ir susisiekė su gelbėjimo tarnyba, prašydami pagalbos. Tarp 31 migranto buvo paauglys ir keturi vaikai.

Migrantus iš Irano, Irako ir Afganistano pasieniečiai išgelbėjo anksti ryte ir atplukdė į Prancūziją. Keletui jų diagnozuota hipotermija.

Migrantų valtys pateko į audrą, o viena iš jų nuskendo iškart po to, kai nelaimėlius išgelbėjo pasieniečiai, teigiama Pakrančių apsaugos tarnybos pranešime.

Migrantai vis labiau rizikuoja, bandydami pasiekti Didžiąją Britaniją iš Prancūzijos. Nuo sausio britų ir prancūzų pakrantės apsauga Lamanšo sąsiauryje išgelbėjo daugiau nei 1 400 migrantų. Tai yra dvigubai daugiau nei 2018 metais.

Prancūzijos tarnybos dėl tokio migrantų bandymų perplaukti Lamanšą padažnėjimo kaltino itin gerą šios vasaros orą.

Rugpjūtį netoli Belgijos krantų buvo rastas irakiečio migranto kūnas. Vyras bandė perplaukti Lamanšą iš Prancūzijos į Didžiąją Britaniją, vilkėdamas paties pasigamintą gelbėjimosi liemenę iš tuščių plastikinių butelių.

Tarnybų teigimu, 48-erių irakietis išplaukė iš Šiaurės Prancūzijos, tačiau nuskendo, o srovė jo kūną nunešė į Belgijos teritorinius vandenis.