Piešiniais iliustruoti patarimai bus iškabinti viešosiose vietose, tokiose kaip traukinių stotys, taip pat bus paskelbti internete. Teroristinio išpuolio atveju rekomendacijų rinkinyje pateikiami trys pagrindiniai patarimai: bėgti, slėptis ir pranešti apie pavojų.

Ši kampanija pradėta po lapkričio 13-ąją Paryžiuje surengtų savižudžių ir ginkluotų teroristų atakų, nusinešusių 130 gyvybių. Atsakomybę už išpuolį prisiėmė „Islamo valstybė“.

„Tai ilgalaikė grėsmė, su kuria privalome išmokti gyventi“, – BFM televizijai teigė Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas.

Visų pirma, rekomendacijose patariama iš įvykio vietos bėgti į saugesnę, išjungti šviesas, sofa užstumti kambario, kuriame slepiamasi, duris ir paskambinti pagalbos tarnyboms. Taisyklių rinkinyje besislepiantiems asmenims patariama išjungti mobiliojo telefono garsą ir vibraciją, siekiant neatkreipti užpuolikų dėmesio.

Islamistų kovotojai sausį nužudė tuziną žmonių satyrinio leidinio „Charlie Hebdo“ redakcijoje ir po to paspruko į vieną gamyklą netoli Paryžiaus. Joje vienas darbuotojas kelias valandas slėpėsi po islamistų pasinaudota kriaukle ir sugebėjo išsiųsti žinutes policijos pareigūnams.