Vidaus reikalų ministras Gerald`as Darmaninas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad per „netoleruotino smurto“ naktį „buvo padegtos ar užpultos miestų rotušės, mokyklos ir policijos nuovados“.

Kaip skelbia CNN, Prancūzijoje auga pyktis dėl 17 metų vaikino, vardu Naelis, mirties, kai antradienį jį nušovė policininkai, sustabdę automobilį Paryžiaus Nantero priemiestyje.

Šis incidentas antradienio vakarą keliuose Paryžiaus priemiesčiuose išprovokavo smurto protrūkius, per kuriuos buvo sužeisti 24 policijos pareigūnai ir padegta 40 automobilių, pranešė Prancūzijos teisėsauga.

Prancūziją drebina protestai dėl policijos nušauto paauglio

Kadangi smurtas galėjo tęstis ir antrą vakarą, trečiadienio popietę papildomai buvo mobilizuota 2 tūkst. pareigūnų, pranešė policija.

G. Darmaninas išreiškė palaikymą policininkams bei ugniagesiams, sakydamas: „Gėda tiems, kurie neparagino nurimti.“

Pareigūnas, kuris, kaip įtariama, nušovė paauglį, antradienį buvo sulaikytas ir bus apklaustas prokurorų, CNN pranešė Nantero prokuratūra.

Ketvirtadienį prezidentas Emmanuelis Macronas paragino laikytis rimties.

Padėčiai paaštrėjus, E. Macronas anksti rytą sušaukė ministrus į posėdį dėl krizės. Jis pavadino susirėmimus „nepateisinamais“, kalbėjo apie „smurto scenas prieš policijos nuovadas, mokyklas, rotušes (...) prieš institucijas ir Respubliką“.

Prancūziją drebina protestai dėl policijos nušauto paauglio

Pratrūkęs smurtas yra labai nepageidaujama raida E. Macronui, norinčiam pamiršti pusę metų trukusius kartais smurtinius protestus dėl jo prieštaringai vertinamos pensijų reformos.

Paryžiuje pratrūkę neramumai persimetė ir į kitus Prancūzijos miestus, įskaitant Tulūzą, Dižoną ir Lioną.

Esono regione į pietus nuo sostinės grupė protestuotojų išvarė iš autobuso visus keleivius ir jį padegė, Paryžiaus Klamaro priemiestyje buvo padegtas tramvajus. Pietiniame Tulūzos mieste padegti keli automobiliai, apie panašias scenas pranešta iš Dižono ir Liono. Prie šiaurinio Lilio miesto buvo padegta vieno miestelio rotušė, į pastatą įsiveržė maždaug penkiasdešimt žmonių su gobtuvais, naujienų agentūrai AFP sakė meras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją