„Kol kas neturime žinių apie šios avarijos aplinkybes. Galime turėti pagrįstų abejonių“, – televizijos kanalui „France 2“ sakė vyriausybės atstovas Olivieris Veranas.

Paklaustas apie JAV prezidento Joe Bideno išsakytą teiginį, kad Rusijoje mažai kas vyksta, už ko nestovi šios šalies prezidentas Vladimiras Putinas, O. Veranas sutiko, kad „paprastai tai yra tiesa, kurią galima nustatyti“.

J. Prigožinas, anot Prancūzijos vyriausybės atstovo, buvo „žmogus, kuris atlikdavo Putino nešvarius darbus. Jo veiksmai yra neatsiejami nuo Putino, kuris buvo įgaliojęs jį vykdyti pažeidimus vadovaujant „Wagner“, politikos“.

„Prigožinas po savęs palieka masines kapavietes. Jis po savęs palieka netvarką didelėje pasaulio dalyje, galvoje turiu Afriką, Ukrainą ir pačią Rusiją“, – pridūrė O. Veranas.

Kaip jau skelbta, trečiadienį Rusijos Tverės srityje sudužo J. Prigožinui priklausantis privatus lėktuvas „Embraer Legacy 600“. Teigiama, kad žuvo visi 10 juo skridusių žmonių. Į keleivių sąrašą buvo įtrauktas ir J. Prigožinas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)