Maždaug 15-23 mėnesių amžiaus mergaitę penktadienį rado autoserviso mechanikai Terasone, centrinėje Prancūzijos dalyje.

Kaip pranešė policija, mechanikų dėmesį atkreipė „keisti garsai, primenantys dejones“, kurie sklido iš automobilio bagažinės. Ją atidarę autoserviso darbuotojai rado savo ekskrementuose gulinčią nuogą mažylę, kuri buvo dehidratavusi ir karščiavo.

Mergaitė buvo nuvežta į ligoninę, kur ją apžiūrėję medikai nustatė, kad vaiko vystymasis vėluoja ir jos psichika yra sutrikusi.

Vaikas „buvo slepiamas, kaip atrodo, nuo pat gimimo, o svarbiausia, smarkiai vėluoja jos vystymasis“, – sakė vietos prokuroras Jean-Pierras Laffite.

Padėtis yra tokia, kad „neįmanoma patikėti“, – sakė jis.

Sekmadienį pareigūnai suėmė mergaitės 45-erių metų motiną ir jos 40-metį partnerį, kurie kaltinami dėl vaiko išnaudojimo ir pavojaus nepilnametei sukėlimo.

Jiems gresia iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Moteris policijai sakė, kad mažylę pagimdė slapta ir nuo visų, net nuo savo partnerio – vaiko tėvo, ją slėpė.

Pora turi dar tris vaikus – ketverių metų mergaitę ir du 9 ir 10 metų berniukus, kurie po tėvų arešto buvo perduoti socialinėms tarnyboms.

Abu partneriai yra kilę iš Portugalijos, neturi darbo.

Mergaitę radęs mechanikas Guillaume Iguacel pirmadienį sakė, kad vis dar negali atsigauti po šio radinio.

„Vis dar negaliu miegoti, vaizdas buvo siaubingas – mergaitė savo ekskrementuose, negalinti išlaikyti savo galvos, balta kaip paklodė“, – pasakojo jis.

G.Iguacelis taip pat sakė, kad mergaitės motinai ji, iš pažiūros, mažai rūpėjo.

„Esame labai sukrėsti, nes jai net neatrodo, kad tai nenormalu. Mes liepėme jai paimti mergaitę (iš bagažinės) ir iš karto duoti jai ko nos atsigerti“, – pasakojo vyras.