Vatikano atstovas Matteo Bruni sakė, kad 84 metų popiežius po sekmadienį atliktos operacijos, per kurią buvo pašalinta pusė storosios žarnos, toliau reguliariai maitinasi, intraveninė terapija jam buvo sustabdyta.

Pasak M. Bruni, galutiniai pažeisto audinio tyrimai „patvirtino sunkią divertikulinę stenozę su sklerozuojančio divertikulito požymiais“.

Pranciškui sekmadienį buvo atlikta trijų valandų trukmės operacija. Manoma, kad, nekilus komplikacijų, popiežius savaitę liks Romoje veikiančioje Gemelli ligoninėje, kurioje yra specialus popiežiams skirtas apartamentų komplektas, pranešė Vatikanas.

Tarp daugybės linkinčiųjų jam pasveikti yra JAV prezidentas katalikas Joe Bidenas, praeityje ne kartą cituodavęs popiežių.

Baltųjų rūmų atstovė Jen Psaki antradienį per spaudos konferenciją sakė, kad prezidentas „linki jam sėkmės ir greitai pasveikti“.

M. Bruni teigimu, Pranciškus vertina visas maldas už jį.

„Popiežius Pranciškus yra sujaudintas tokios daugybės žinučių ir švelnumo, kurio sulaukė šiomis dienomis, bei reiškia padėką už artumą ir maldas“, – sakė jis.

Pranciškaus sveikata buvo gana tvirta, nors jaunystėje dėl infekcijos jis prarado viršutinę vieno plaučio dalį. Jis taip pat kenčia nuo išialgijos – lėtinės nervų sistemos ligos, dėl kurios jis pastebimai šlubčioja.