Popiežius reikalauja uždrausti šio jį žeidžiančio atvaizdo naudojimą.

Ant žurnalo viršelio popiežius pavaizduotas vilkinti baltą sutaną, o nuo intymios vietos driekiasi geltona dėme. Užrašas skelbia „Haleluja Vatikane - rasta pralaidi/netanki vieta!“

Apie Bonoje įteiktą skundą patvirtino ir Vokietijos vyskupų konferencija.

Pati žurnalo redakcija atmeta kaltinimus „Benediktas mus neteisingai suprato“, - sarkastišku tonu pažymi leidinio vyr. redaktorius Leo Fischeris. Pasak pranešimo, viršelis vaizduoja popiežių, kuris švęsdamas vadinamosios „Vatileaks“ aferos atskleidimą neapdairiai apsipylė stikline limonado.

„Visiems žinoma, kad popiežius yra didelis gaivinančio gėrimo „Fanta“ gerbėjas“, - sakoma pranešime ir išreiškiama viltis, kad pavyks asmeniškai pasikalbėti su Šventuoju tėvu ir paaiškinti dėl nesusipratimo.

Taip satyros žurnalas ironiškai mėgaujasi faktu, kad tai yra pirmasis istorijoje popiežiaus civilinis ieškinys „Titanic“.

fr-online.de atkreipia dėmesį, kad žurnalo galiniame viršelyje yra dar vienas fotomontažas, kuriame ant popiežiaus užpakalinės sutanos dalies matyti ruda dėmė, o prierašas skelbia „Rasta dar viena pralaidi vieta“.

Vokietijos vyskupų konferencijos atstovas Matthiasas Koppas pareiškė, kad satyros žurnalas šįkart peržengė visas leistinas ribas.