Apie planus įkurti tokią ekspertų grupę pirmąkart buvo paskelbta pernai gruodį, o dabar pontifikas įvardijo jos pirmuosius aštuonis narius – keturis vyrus ir keturias moteris – iš aštuonių šalių.

Šie nariai bus įpareigoti baigti formuoti „komisiją nepilnamečių apsaugai“, įtraukdami į ją ekspertus iš viso pasaulio, taip pat apibrėžti šios grupės veiksmų sritį.

„Popiežius Pranciškus aiškiai nurodė, kad Bažnyčia privalo laikyti nepilnamečių apsaugą vienu iš savo aukščiausių prioritetų, – sakoma Vatikano atstovo Federico Lombardi pranešime. – Žvelgdama į ateitį, bet neužmiršdama praeities, ši komisija naudos įvairialypius metodus jaunuolių apsaugai stiprinti.“

Pasak F.Lombardi, numatoma galimybė imtis baudžiamųjų veiksmų prieš pažeidėjus, šviesti žmonės apie vaikų išnaudojimo grėsmes, kurti geriausius metodus kunigų atrankai, taip pat aiškiai apibrėžti civilines ir dvasines pareigas Bažnyčioje..

Tarp paskirtųjų į šią grupę yra Marie Collins, tapusi lytinio išnaudojimo auka Airijoje 7-ajame dešimtmetyje. Ji aktyviai kovojo už vaikų apsaugą ir teisingumą pedofilų kunigų aukoms.

Kitu tuos komisijos nariu taps Bostono arkivyskupas kardinolas Seanas Patrickas O'Malley, žinomas kaip vienas pirmųjų, pasisakiusių už atviresnį šio skandalo sprendimą. 2001 metais jis internete paskelbė seksualiniu nepilnamečių išnaudojimu įtariamų Bostono dvasininkų duomenų bazę.