„Tikimės, kad darbinio lygio derybos galės prasidėti po poros savaičių“, – sakė jis interviu radijui „iHeartMedia“.

„Šiaurės Korėja privalo įgyvendinti pažadus, kuriuos davė pirmininkas Kim (Jong Unas). Dabar reikia, kad derybininkai iš Šiaurės Korėjos pusės pradėtų formuoti principus, dėl kurių susitarė lyderiai“, – pridūrė M. Pompeo.

Mainais į denuklearizaciją JAV siūlo Pchenjanui tam tikrų „priemonių saugumo srityje“, tai yra pažadas nepulti Šiaurės Korėjos ir skatinti „šviesesnę korėjiečių liaudies ateitį“, pareiškė M. Pompeo.

Kaip anksčiau pareiškė JAV prezidentas Donaldas Trumpas, kol kas nesutarta dėl jo galimo susitikimo su Kim Jong Unu vietos ir laiko.

Atsakydamas į žurnalistų klausimus šia tema jis pažymėjo: „Tiesiog užmezgėme gerus santykius, todėl tikėtina, kad jie norės susitikti.“

„Pažiūrėsim, kas įvyks. Neseniai buvo trumpai susirašinėjama su Šiaurės Korėja – susirašinėjimas buvo labai teigiamas“, – reporteriams sakė valstybės vadovas.

„Pasakysiu dar kartą. Neatliekami jokie branduoliniai bandymai, jokie raketų bandymai. Nieko. Manau, kad susitiksime tam tikru laiku, kai jie bus pasiruošę“, – pridūrė jis.

Remiantis pietų korėjiečių naujienų agentūros „Yonhap“ pranešimu, viršūnių susitikimas galėjo įvykti liepos viduryje, tačiau „Šiaurės Korėja atsakė tyla į JAV siūlymą“.