„Hezbollah“ sukurta aštuntajame XX a. dešimtmetyje padedant Iranui, kai Libano šiitų bendruomenė kreipėsi į Iraną pagalbos dėl Izraelio įsiveržimo į Libaną. Iranas tuo metu negalėjo atitraukti savo kariuomenės iš fronto kare su Iraku ir tiesiog siuntė žmones, kurie padėjo sukurti „Hezbollah“. Vėliau „Hezbollah“ populiarumas augo“, – pasakoja I. Koreivaitė.

Jos teigimu, remdamas sukarintas grupuotes Iranas yra susikūręs savo įtakos zoną. Tai saugumo strategija, kai siekiama paremti ir bendradarbiauti su kitų valstybių režimais. Pavyzdžiui, po Saddamo Husseino nuvertimo Irako valstybė yra priklausoma nuo Irano, taip pat kaip ir Sirijos Basharo Assado režimas, kuriam Iranas padėjo išlikti. Iranas įtakos turi ir Libano šiitų bendruomenei per grupuotę „Hezbollah“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)