„Mes neturime kišti galvos į smėlį“, - pareiškė jis antradienį. Radikali islamo organizacija „Hamas“ esą išlieka teroristinė organizacija. „Todėl nuodugni ir ryžtinga karinė operacija turi sutrukdyti „Hamas“ tapti dar stipresnei“, - kalbėjo A. Lybermanas.

Gynybos ministras Mosche Jaalonas patvirtino, kad Izraelis dėl jaunuolių nužudymo kaltina „Hamas“. Trys vaikinai pirmadienį buvo rasti negyvi netoli Hebrono. Pasak M. Jaalono, organizacija turi už tai sumokėti kainą. Jo šalis "nenurims, kol žudikai nebus surasti".

Izraelis kartu pareikalavo palestiniečių prezidento Mahmoudo Abbaso organizacijos "Fatah" iš vienybės vyriausybės pašalinti "Hamas" atstovus.

Tūkstančiai žmonių antradienį susirinko į jaunuolių laidotuves. Per ceremoniją Modino kapinėse šeimoms užuojautą pareiškė ir premjeras Benyamin Netanyahu bei kadenciją baigiantis prezidentas Shimonas Peresas.

Trys jaunuoliai prieš pustrečios savaitės dingo netoli Hebrono Vakarų krante. Jų kūnai pirmadienį rasti po akmenų krūva teritorijoje, kuri yra administruojama palestiniečių. Gali būti, kad vaikinai buvo nušauti netrukus po jų pagrobimo.

Izraelis naktį surengė intensyvius oro antskrydžius Gazos ruože. Atakuoti 34 taikiniai. Palestiniečių gelbėtojų duomenimis, per antskrydžius nukentėjo penki žmonės.

M. Abasas antradienio vakarą sušaukė skubų palestiniečių vadovybės posėdį kilusiai įtampai aptarti.

"Hamas" apkaltino Izraelį trijų jaunuolių mirtimi pasinaudojus kaip dingstimi naujoms karinėms akcijoms prieš palestiniečius. Anot organizacijos, nė viena palestiniečių grupuotė neprisiėmė atsakomybės dėl jaunų izraeliečių nužudymo.