Vienas iš buvusių „Donecko liaudies respublikos“ vadovų diversantas Igoris Girkinas (Strelkovas) paragino rusų karius palikti savo pozicijas ir grįžti namo, kaip tai padarė jis pats dar pernai metų rugpjūtį.

Tai jis pareiškė komentuodamas vieno iš „Luhansko liaudies respublikos“ grupuotės lauko vado Aleksejaus Bednovo, pravarde „Betmenas“, žūtį.

Anot I. Strelkovo, A. Bednovas buvo nužudytas siekiant išprovokuoti separatistų sukilimą, kuris iškart bus paskelbtas „priešliaudiniu maištu“ su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis – esą, Kijevas netgi susigrąžins „liaudies respublikų“ kontrolę, pasiteisinęs „banditų savivalės likvidavimu“.

„Aš nemėginau kovoti už valdžią ir palikau savo postą dar ir dėl to, kad būtų išvengta panašių situacijų... Taigi, aš raginu pasekti mano pavyzdžiu. Visiškai suprantant, kad antrasis variantas bus kruvinas, beprasmiškas ir baigsis tragiškai“, – pareiškė I. Strelkovas.

Rusijos diversantas mano, kad A. Bednovas nužudytas laikantis blogiausių dešimto dešimtmečio banditų grupuočių santykių aiškinimosi tradicijų.

Igoris Strelkovas
„Galiu pasakyti tik viena – kokiais motyvais bebūtų pridengiama ši žmogžudystė, net jeigu Aleksandras Aleksandrovičius („Betmenas“, red.) ir šeši jo kovotojai buvo įsikūniję demonai, toks jų sunaikinimas, koks buvo atliktas, neturi nei menkiausio teisėtumo, nei elementaraus žmogiško padorumo požymių.

Jeigu „Betmenas“ užsitarnavo arešto ar net mirties bausmės, tai reikėjo padaryti ne įvykdant banditišką pasalą, net jeigu šios pasalos dalyviai pavadins ją specialiąja operacija“, – pažymėjo I. Strelkovas.

DELFI primena, kad sausio 2 dieną tarp prorusiškai nusiteikusių maištininkų įvyko mūšis.

„Luhansko liaudies respublikos“ vado Igorio Plotnickio pajėgos surengė pasalą ir nužudė vieną jiems nepaklūstančios grupuotės lyderių A. Bednovą ir kelis jo bendrininkus. Dalis jų buvo gyvi sudeginti automobilyje.

„Luhansko liaudies respublikos“ separatistų vadai pripažino, kad „Betmeno“ būrys vietos gyventojus kankino, plėšė, varė iš namų ir žudė.