Ketvirtadienį, prieš ministrui pirmininkui Rishi Sunakui išskrendant į G20 lyderių susitikimą Indijoje, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kalbėjosi su juo telefonu ir pranešė apie daromą pažangą.

Jiedu taip pat aptarė Rusijos prezidento Vladimiro Putino grūdų blokados Juodojoje jūroje poveikį, R. Sunakas pažadėjo sustiprinti pastangas ją įveikti.

Vakarų pareigūnai trečiadienį žurnalistams sakė, kad „laipsniško“ kontrpuolimo tempas yra lėtesnis, nei buvo tikėtasi prieš porą mėnesių. Tačiau per pokalbį su V. Zelenskiu Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas „pagyrė Ukrainos ginkluotąsias pajėgas už tęsiamą pažangą mūšio lauke“.

Žurnalistų paklaustas, ar R. Sunakas pritaria kai kurių pareigūnų vertinimui, kad pažanga lėtesnė, nei tikėtasi, oficialus premjero atstovas sakė: „Ne. Ne man dera komentuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operatyvinę pažangą, bet manau, jog akivaizdžiai matoma, kad Ukrainos kariuomenė atlieka neįtikėtiną darbą prieš daug didesnę kariuomenę ir turi būti pagirta už savo pastangas. Tai liudija apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų narsą ir paramą, kurią jos gauna iš viso pasaulio, taip pat ir iš Jungtinės Karalystės žmonių“.

Esama susirūpinimo, kad karui tęsiantis Vakaruose įsivyraus nuovargis. Kai kurie mano, jog kontrpuolimo greitis yra esminis, nes baiminamasi, kad Donaldas Trumpas gali nutraukti JAV paramą Ukrainai, jei laimės kitus prezidento rinkimus 2024 m. lapkritį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)