Nuotraukose matoma, kaip žmonės stovi ilgoje eilėje, daug žmonių su didžiuliais kelioniniais krepšiais ir kuprinėmis. Įrašuose teigiama, kad visi tie žmonės nori vykti į Maskvą.

Kai kurie akivaizdžiai apimti panikos. Galimas dalykas, kad dėl to, jog traukinys tik vienas, praėjimas taip pat tik vienas, o žmonių itin daug.

Tokio ažiotažo priežastys neįvardijamos. Tačiau apie 23.30 val. virš Belgorodo, remiantis vietos kanalų informacija, buvo girdėti mažiausiai du sprogimai. Kas tai buvo, kol kas neskelbiama.

Propagandinė rusų žiniasklaida skelbia, kad eilės geležinkelio stotyje susiformavo dėl geležinkelio bėgių remonto, o sprogimai bandomi paaiškinti priešraketinės gynybos bandymais, esą, tai įrodo internete publikuojamas įrašas. Taip pat yra informacijos, kad sprogimai buvo girdėti aerodromo pusėje.

UNIAN primena, kad Vakarų žvalgyba įsitikinusi, kad kariniai objektai Rusijos Belgorodo mieste yra teisėti Ukrainos armijos taikiniai. Neįvardytas pareigūnas sakė, kad Ukrainos atakos, nukreiptos prieš Rusijos Federacijos armijos taikinius, „daro didžiulę psichologinę įtaką Rusijos valdžiai“.

Jis atakas aiškina kaip „neįtikėtinai drąsių žmonių ir naujų galimybių sinergiją“.


Karo ekspertas Oleksijus Melnykas interviu leidiniui „Obozrevatel“ sakė, kad Ukraina turi teisę smogti Rusijos teritorijai, bet yra JAV ir kitų partnerių pristatytos ginkluotės naudojimo ribojimų. O štai dėl smūgių okupuotam Krymui jokių ribojimų nėra.

„Ukraina turi pagrįstą teisę smogti RF kariniams taikiniams, taip pat ir Rusijos teritorijoje. O kalbant apie Krymą ar kitas laikinai okupuotas teritorijas, tai čia apskritai niekam neturi kilti jokių abejonių ir išlygų“, – sakė jis.

Ekspertas taip pat paragino suprasti, kad tariamų „referendumų“ organizavimas okupuotose teritorijose neribos Ukrainos veiksmų laisvės smūgių rusų taikiniams požiūriu.

„Kai kas Vakaruose pradeda panikuoti, kad esą nuo tada, kai Rusija surengs „referendumus“ ir paskelbs šias teritorijas savomis, Ukraina turės laikytis kažkokių ribojimų. Tai visiškas absurdas, kurį paneigia atakos Kryme. Dabar dėl pažadų ar susitarimų su mūsų partneriais. Iš tikrųjų, tam tikro nerimo yra. Jeigu Ukraina smogs Rusijos teritorijai, mūsų teisė tai daryti neabejotina, bet tai turi būti ne amerikietiška ginkluotė, kad Rusija neturėtų dingsties pulti vienos iš NATO šalių. Šie įspėjimai yra gana pagrįsti, todėl įsipareigojimų reikia laikytis nepaisant niuansų, kurių esama“, – pažymėjo O. Melnykas.

Pasak jo, ginkluotės, kuria Ukraina gali smogti objektams Kryme, tolimame priešo užnugaryje, konkretus pavadinimas ar kalibras neturi principinės reikšmės.

Kaip pažymi UNIAN, sprogimai laikinai okupuotame Kryme sukėlė neregėtą paniką. Bet ekspertai teigia, kad kalbėti apie artėjančią pusiasalio deokupaciją dar anksti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)