„Kyjivo režimas remia teroristinę veiklą, tai yra režimas, kuris stovi už Darjos Duginos nužudymo, tai yra režimas, kuris, visiškai įmanoma, stovi už M. Fomino nužudymo, už teroristinio akto Sankt Peterburge, tai režimas, kuris nuo 2014 metų stovi už daugybės kitų žmonių nužudymo“, – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Anot jo, „todėl ir vykdoma „specialioji operacija“.

Rusijos nacionalinis kovos su terorizmu komitetas propagandisto Tatarskio nužudymą pirmadienį taip pat pavadino „teroro aktu“ ir pareiškė, kad veiksmus suplanavo Ukrainos specialiosios tarnybos. Be to, Rusijos specialiosios tarnybos tvirtina, kad tai padaryta „dalyvaujant agentams“ iš ekstremistiniu pripažinto ir Rusijoje uždrausto Aleksejaus Navalno kovos su korupcija fondo, o propagandisto nužudymu įtariama ir sulaikyta Darja Trepova esą yra A. Navalno rėmėja.

„Delfi“ primena, kad Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailas Podoliakas sekmadienį, komentuodamas Sankt Peterburgo kavinėje įvykusį sprogimą, užsiminė apie Rusijoje prasidedančias vidines kovas.

„Tai prasideda Rusijoje… Vorai stiklainyje ėda vienas kitą. Buvo tik laiko klausimas, kada vidaus terorizmas taps vidinės politinės kovos įrankiu kaip subrendusio pūlinio proveržis“, – tviteryje rašė M. Podoliakas.

Sulaikyta įtariamoji

Rusijos tyrėjai pirmadienį pranešė, kad sulaikė įtariamąją dėl bombos sprogimo kavinėje antrajame pagal dydį Rusijos mieste, kai žuvo žinomas karo tinklaraštininkas ir Rusijos veiksmų Ukrainoje rėmėjas.

„Darja Trepova buvo sulaikyta įtariant ją prisidėjus prie sprogimo kavinėje Sankt Peterburge“, – po sekmadienį įvykdyto išpuolio „Telegram“ pranešė Rusijos tyrimų komitetas.

Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“ pranešė, kad D. Trepova anksčiau buvo sulaikyta 10-iai dienų už tai, kad dalyvavo nesankcionuotoje demonstracijoje praėjusių metų vasarį, Rusijai pradėjus invaziją Ukrainoje.

Vidaus reikalų ministerijos interneto svetainėje rašoma, kad D. Trepovai 26 metai, ji gimė Sankt Peterburge ir yra Rusijos pilietė.

Sekmadienį per sprogimą žuvo žinomas tinklaraštininkas Vladlenas Tatarskis, kuris palaikė Rusiją ir jos vadinamąją specialiąją karinę operaciją Ukrainoje, bet taip pat kritikavo Rusijos kariuomenę.

Pranešama, kad V. Tatarskis žuvo gavęs dovanų statulėlę, kurioje buvo įtaisytas sprogstamasis užtaisas. Per išpuolį buvo sužeista dar maždaug dvi dešimtys žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)