V. Putinas kreipėsi į jaunimo forumą, pavadintą „Ateities inžinieriai“, ir gyrė įmones, kurios „sunkių iššūkių iš išorės akivaizdoje“ garantuoja „stabilią šalies pramonės veiklą“ .

Nežinoma, kur ir kada nufilmuotas šis vaizdo įrašas.

Kremlius taip pat praneša, kad pirmadienį V. Putinas telefonu kalbėjosi su Irano prezidentu Ebrahimu Raisi, kuris esą pareiškė V. Putinui „visišką paramą“ po samdinių vado sukelto ir nutrūkusio maišto.

„Irano prezidentas pareiškė visišką paramą Rusijos vadovybei dėl birželio 24-osios įvykių“, – pranešė Kremlius.

V. Putinui paskambino ir Kataro šeichas Tamimas bin Hamadas Al Thani, jis taip pat pareiškė paramą, pranešė Kremlius.

Rusijos valstybinė televizija pirmadienį parodė ir filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip gynybos ministras Sergejus Šoigu inspektuoja Rusijos karius – tai pirmas jo viešas pasirodymas po nepavykusio samdinių grupuotės „Wagner“ pajėgų maišto.

Teigiama, kad S. Šoigu, kurį aršiai kritikavo „Wagner“ vadas Jevgenijus Prigožinas, nuvyko į Rusijos pajėgų Ukrainoje vadavietę ir ten susitiko su vieno iš dalinių vadu.

Kur ir kada filmuotas šis įrašas, taip pat neaišku, tačiau jau pasirodė svarstymų, kad jis galėjo būti darytas dar prieš tai, kai J. Prigožinas pradėjo savo žygį į Maskvą.

Rusijos naujienų agentūros pranešė, kad privačios sukarintos grupės „Wagner“ vadovo atžvilgiu vis dar atliekamas tyrimas dėl bandymo organizuoti ginkluotą maištą, nors Kremlius anksčiau paskelbė apie susitarimą viską užbaigti.

„Baudžiamoji byla (Jevgenijui) Prigožinui nebuvo nutraukta“, – trys pagrindinės Rusijos naujienų agentūros citavo šaltinį prokuratūroje.

Tuo metu Rusijos sostinė Maskva atšaukia visus dėl maišto įvestus ribojimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)