Teigiama, kad S. Šoigu, kurį aršiai kritikavo „Vagner“ vadas Jevgenijus Prigožinas, nuvyko į Rusijos pajėgų Ukrainoje vadavietę ir ten susitiko su vieno iš dalinių vadu.

Kada ir kur buvo nufilmuotas vaizdo įrašas su S. Šoigu, nežinoma.

Kur dabar yra pats J. Prigožinas, taip pat neaišku. Kremlius pareiškė, kad pasibaigus maištui jis turėtų vykti į Baltarusiją, o jo samdiniai – į lauko stovyklas.

Rusiški „Telegram“ kanalai pastaruoju metu spėlionėmis, kas galėtų pakeisti S. Šoigu, ir favoritu buvo laikomas Tulos srities gubernatorius Aleksejus Diuminas.

Rusijos gynybos ministerija teigia, kad susitikimo metu ministras pabrėžė „didelį efektyvumą aptinkant ir sunaikinant“ Ukrainos ginklų sistemas bei karius.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip S. Šoigu klausosi pristatomos ataskaitos apie karinę padėtį regione, studijuoja žemėlapius ir skrisdamas sraigtasparniu apžiūri Rusijos pozicijas.

Sekmadienį „Vagner“ grupuotės samdiniai grįžo į savo bazę po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sutiko leisti J. Prigožinui išvengti kaltinimų išdavyste ir priimti tremtį kaimyninėje Baltarusijoje.

Susitarimas užbaigė neeilinę krizę, kai privati kariuomenė, vadovaujama buvusio artimo V. Putino sąjungininko, susiruošė šturmuoti Maskvą.

J. Prigožinas ne kartą kaltino S. Šoigu ir generalinio štabo viršininką Valerijų Gerasimovą dėl savo kovotojų žūčių.

Paskutinį kartą J. Prigožinas buvo pastebėtas šeštadienį vėlai vakare visureigiu išvažiuojantis iš Rostovo prie Dono, kur jo kovotojai buvo užėmę karinį štabą, daliai vietos gyventojų dėl to džiūgaujant.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją