„Atsižvelgdama į visuomenės interesą, komisija nusprendė išskirtine tvarka atšaukti šiandien suplanuotus savo veiksmus“, – sakoma protestus organizuojančios grupės pranešime.

Protestai bus tęsiami ateinančiomis savaitėmis, ypač kovo 30-ąją, kai bus minimos šių demonstracijų pradžios pirmosios metinės, pridūrė komitetas.

Toks atšaukimas yra pirmasis per pastaruosius metus. Jis buvo paskelbtas Izraeliui pranešus apie praeitą naktį žydų aviacijos smūgius dešimtims taikinių Gazos Ruože, surengtus atsakant į naujus raketų paleidimus iš anklavo, tarp jų – Tel Avivo link.

Vienas organizatorių komiteto pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo, sakė, kad protestai buvo atidėti „siekiant apsaugoti mūsų žmones dėl eskalavimo ir Izraelio agresijos“.

Per smurto dažnai aptemdomus protestus prie Gazos Ruožo sienos reikalaujama leisti palestiniečiams pabėgėliams ir jų palikuoniams sugrįžti į jų buvusius namus, dabar esančius Izraelio teritorijoje.

Izraelio pareigūnai teigia, kad šie reikalavimai prilygsta raginimams sunaikinti žydų valstybė. Jie kaltina Gazos Ruožą kontroliuojantį islamistų judėjimą „Hamas“ organizuojant šiuos protestus.

Nuo 2018 metų kovo jau mažiausiai 255 palestiniečiai žuvo anklave nuo izraeliečių ugnies. Dauguma jų buvo nušauti per demonstracijas ir susirėmimus pasienyje.

Kiti žuvo nuo tankų ugnies arba aviacijos smūgių, rengtų atsakant į smurtą iš Gazos Ruožo.

Per šį laikotarpį taip pat žuvo du izraelio kariai.