„Dabar yra daug siūlymų įvesti išvažiuojamąsias vizas. Užsienio reikalų ministerijos valdininkai ir saugumo tarnybų darbuotojai paaiškins piliečiui, kokia jam kyla rizika. Kai jau gaus oficialią informaciją, pasirašys, kad su viskuo susipažino, kad yra įspėtas, tačiau vis dėlto jam būtina suteikti galimybę išvykti“, - patikino V. Solovjovas. Jo teigimu, kaip rašo newsru.com, panašaus pobūdžio siūlymai gaunami iš pačių Rusijos piliečių.

V. Solovjovas pridūrė, kad Dūmoje svarstomi taip pat ir kiti būdai realizuoti Rusijos gyventojų informavimo dėl saugumo kitose valstybėse idėją, tačiau jis nepatikslino, kokie šie būdai. Teisėkūros komiteto pirmininkas Vladimiras Pliginas savo ruožtu RBK informavo, kad nerengia jokių iniciatyvų ir nieko apie tai nėra negirdėjęs.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova informavo, kad jos atstovaujama institucija taip pat nieko nežino apie išvažiuojamųjų vizų temos aptarimą. „Užsienio reikalų ministerija nieko apie tai nežino“, - „gazeta.ru“ sakė M. Zacharova.

Tai jau nebe pirmas KPRF frakcijos narių pareiškimas dėl būtinybės pasirūpinti Rusijos piliečių saugumu kitose valstybėse po Egipte įvykusios Rusijos oro linijų „Kogalymavia“ lėktuvo „Airbus A321“ katastrofos. Lapkričio 6 d. Rusija laikinai sustabdė skrydžius į šią šalį. Rusijos prezidento Vladimiro Putino administracijos vadovas Sergejus Ivanovas po sprendimo nutraukti skrydžius teigė, kad susisiekimo oru su kitomis šalimis nutraukti neplanuojama.

Lapkričio 12 d. paaiškėjo, kad du Dūmos deputatai iš KPRF frakcijos Valerijus Raškinas ir Sergejus Obuchovas pasiūlė V. Putinui nutraukti susisiekimą oru su kitomis turistų pamėgtomis šalimis – Turkija ir Tunisu. Federacijos taryba šiam siūlymui pritarė, tačiau, kaip RBK sakė Dūmos ekonominės politikos komiteto pirmininko pavaduotojas Michailas Jemeljanovas, pačioje Dūmoje šiam komunistų siūlymui nebus pritarta.

Diena anksčiau Rusijos vicepremjeras Arkadijus Dvorkovičius vyriausybės susitikimo su Dūmos nariais metu pareiškė, kad Rusijoje nebus imtasi jokių išvažiuojamojo turizmo apribojimų įvedimo. Jo teigimu, Rusijos valdžia šiuo metu atlieka saugumo užsienio oro uostuose auditą, o pagal šio patikrinimo išvadas bus parengtos saugumo priemonių gerinimo rekomendacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)