Pirmadienį atliktas kietojo kuro raketos „Hwasong-18“ bandymas įvyko praėjus dienai po to, kai į Busaną atplaukė atominis povandeninis laivas „USS Missouri“, o JAV ir Pietų Korėja perspėjo, kad Šiaurės Korėjos inicijuota branduolinė ataka reikštų „Kim Jong Uno režimo pabaigą“.

Abi sąjungininkės ir Japonija antradienį aktyvavo sistemą, leidžiančią realiuoju laiku dalintis duomenimis apie Šiaurės Korėjos paleidimus, vykstant bendradarbiavimo saugumo srityje stiprinimui, kuriuo reaguojama į Pchenjano branduolinius grasinimus.

Kim Jong Unas tvirtino, kad JAV krantus galinčios pasiekti raketos bandymas siunčia „aiškų signalą priešiškoms jėgoms“ ir pademonstruoja Šiaurės Korėjos galimybes, jei Vašingtonas priimtų „klaidingą sprendimą“, skelbė naujienų agentūra KCNA.

„Bandomasis ICBM (tarpžemyninės balistinės raketos) „Hwasongpho-18“ paleidimas buvo surengtas kaip svarbus karinis veiksmas, skirtas aiškiai parodyti priešams KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos) branduolinių strateginių pajėgų triuškinamą atoveikio valią ir neprilygstamą jėgą“, – teigė KCNA, kalbėdama apie pirmadienį atliktą paleidimą.

Naujienų agentūra pridūrė, kad Šiaurės Korėjos lyderis, kuris, kaip matyti paskelbtose nuotraukose, stebėjo paleidimą kartu su savo dukra, taip pat „iškėlė kelias naujas svarbias užduotis, susijusias su KLDR branduolinių strateginių pajėgų plėtra“.

Pasak KCNA, „Hwasong-18“ – didžiausia raketa Šiaurės Korėjos arsenale – nuskriejo kiek daugiau nei 1 000 km ir pasiekė maksimalų maždaug 6 000 km aukštį.

Pietų Korėjos kariuomenė pirmadienį teigė, kad paleista ICBM raketa naudojo kietąjį kurą, kuris palengvina raketų transportavimą ir leidžia paleisti jas greičiau nei varomas skystuoju kuru.

Tai buvo trečias kartas, kai Šiaurės Korėja išbandė kietojo kuro ICBM raketą, ankstesniems paleidimams įvykus balandį ir liepą – analitikai sako, kad tai liudija nuolatines pastangas tobulinti šią technologiją.

Tuo metu Japonijos gynybos ministerija nurodė, kad „Hwasong-18“ potencialiai gali nuskrieti daugiau kaip 15 000 km ir pasiekti visą JAV teritoriją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)