Laineris "Carnival Triumph", esantis už 240 kilometrų nuo Jukatano pusiasalio, naudoja rezervinius variklius ir laukia buksyro, kuris jį turėtų nutempti į atgal į Progreso uostą Meksikoje, nurodė kruizinių reisų bendrovė "Carnival".

Per gaisrą šiame 272 metrų ilgio laive nenukentėjo nė vienas iš 3 143 keleivių arba 1 086 įgulos narių.

"Įsijungė laivo automatinės gaisrų gesinimo sistemos, o liepsnai nebuvo leista išplisti iš galinio mašinų skyriaus. Šiuo metu gaisras visiškai užgesintas", - sakoma sekmadienio vakarą paskelbtame "Carnival" pranešime.

Bendrovė taip pat nurodė, kad keleiviai buvo aprūpinti maistu ir gėrimais, o "Carnival Triumph" gauna atsargų iš kito šios bendrovės laivo, atplaukusio į įvykio vietą.

Vienas JAV pakrančių sargybos pareigūnas sakė, kad padėtis stebima, nes laivas pirmadienį toliau dreifavo, taip pat pridūrė, kad jo tarnyba pasiruošusi suteikti pagalbą, nors laineris yra Meksikos teritoriniuose vandenyse.

"Įvykio vietoje turime savo pajėgas - vieną katerį", - nurodė pareigūnas, pridūręs, kad vienas orlaivis taip pat parengtas skristi prie sugedusio laivo.

Pernai sausį "Carnival" kruizinis laivas "Costa Concordia" užplaukė ant uolų ir pusiau paskendo prie vienos Italijos salos krantų, o per tą incidentą žuvo 32 žmonės.

Po naujausio incidento "Carnival" akcijos Niujorko biržoje atpigo 0,6 proc. iki 38,78 dolerio (100,13 lito).