Tai jis pareiškė netrukus po to, kai Kijevas pasirašė su Europos Sąjunga asociacijos sutartį.

„Antikonstitucinis perversmas Kijeve, bandymai primesti Ukrainos žmonėms dirbtinį pasirinkimą tarp Europos ir Rusijos, paskatino visuomenės skilimą ir skausmingą vidaus priešpriešą“, - sakė V.Putinas Maskvoje.

Jis pažymėjo, kad pirmiausia dėl to nukentėjo taikūs gyventojai.

„Šalies pietryčiuose liejasi kraujas, vyksta reali humanitarinė katastrofa, dešimtys tūkstančių pabėgėlių priversti ieškoti prieglobsčio Rusijoje. Žūsta ir kryptingai persekiojami žurnalistai, atliekantys savo profesinę pareigą. Pažeidžiant visas normas ir konvencijas puldinėjami diplomatai, kaip nutiko Rusijos ambasadai Kijeve ir generaliniam konsulatui Odesoje“, - piktinosi jis.

„Pasisakome už visišką kraujo liejimo nutraukimą visoje konflikto teritorijoje, įskaitant ir ypač palei mūsų sienas“, - pabrėžė V.Putinas.

V. Putinas penktadienį paragino Ukrainą paskelbti ilgalaikes paliaubas, kurios leistų pradėti reikšmingas derybas tarp Kijevo vyriausybės ir ginkluotų prorusiškų separatistų rytiniuose regionuose.

Per diplomatinę ceremoniją Kremliuje V.Putinas taip pat sakė, kad smurtas privertė dešimtis tūkstančių ukrainiečių palikti savo namus, o daugelis jų rado prieglobstį Rusijoje.