„Gyventojų apklausos rodo, kad amerikiečiai turi vieningą nuomonę apie Ukrainą: dauguma jų pasisako už sankcijų Kremliui griežtinimą. Visi pagrindiniai kandidatai į prezidentus, išskyrus senatorių Randą Paulą, turi griežtą poziciją Maskvos atžvilgiu ir pasisako už Ukrainos apginklavimą“, – rašo A. Cohenas.

„Paimkime kad ir Hillary Clinton – tikėtina Demokratų partijos kandidatę, – sako analitikas. – H. Clinton patarėjai užsienio politikos klausimais yra griežtai nusistatę prieš Rusiją.“

Jų ratui priklausė velionis Rchardas Holbrooke'as, kuris laikomas Jugoslavijos padalijimo „architektu“.

Jis buvo griežtas Rusijos atžvilgiu. Tarp patarėjų A. Cohenas mini ir valstybės sekretoriaus pavaduotoją Victorią Nuland ir buvusį JAV ambasadorių Rusijoje, o dabar NATO generalinio sekretoriaus pavaduotoją Alexanderį Vershbow.

„Su respublikonais Kremliui nebus lengviau. Gubernatorius Jebas Bushas dar oficialiai nepaskelbė apie savo kandidatavimą JAV prezidento rinkimuose, tačiau, kaip žinoma, jis anksčiau kritikavo JAV užsienio politikos „naivumą“ ir „pasyvumą“, įskaitant ir Ukrainos ir Rusijos atžvilgiu“, – rašoma straipsnyje.

„J. Busho užsienio politikos patarėjų komandai, veikiausiai, priklausys pagrindiniai jo brolio komandos žaidėjai, įskaitant ir buvusią JAV valstybės sekretorę Condoleezzą Rice, buvusį gynybos sekretoriaus pavaduotoją Paulą Wolfowitzą, kurie vargiai yra Kremliaus favoritai“, – pažymi A. Cohenas.

„Jeigu ne J. Bushas, tai kas tada? Antikomunistiškai nusiteikę kubiečių kilmės senatoriai Marco Rubio ir Tedas Cruzas, kurie abu yra Užsienio reikalų komiteto nariai, palaiko idėją suteikti Ukrainai paramą ginklais ir griežtai kritikuoja Rusiją“, – savo straipsnyje rašo analitikas.

„Dar vienas potencialus Respublikonų partijos kandidatas į JAV prezidentus – Viskonsino valstijos gubernatorius Scottas Walker, kuris taip pat palaiko idėją tiekti ginklus Ukrainai“, – rašo straipsnio autorius.

A. Coheno nuomone, „balta varna“ galima laikyti senatorių R. Paulą.

„Jo patarėjai Rusijos klausimu yra ambasadorius Richardas Burtas ir Vašingtone veikiančio Nacionalinių interesų centro prezidentas Dimitris Simesas. Jie pasisako už šiltesnius santykius su Rusija“, – teigia A. Cohenas.

„Keturias valandas trukęs ir visai šaliai balandžio 16 d. transliuotas Rusijos prezidento Vladimiro Putinas teletiltas pademonstravo jo užsispyrimą ir nesukalbamumą JAV atžvilgiu, tačiau izoliacija ir sankcijos dėl veiksmų Ukrainoje turės savo poveikį, – neabejoja analitikas. – Šiaip ar taip, Maskvai nėra lengvų išeičių iš šios situacijos, nepaisant to, kas bus kitas JAV prezidentas – demokratas ar respublikonas.“